Autor: Ugotujcie.pl

Czekolada dietetyczna

[yasr_visitor_votes]

Ta czekolada jest zdrowa i niskokaloryczna, ponieważ zawiera naturalne składniki takie jak kakao, miód i orzechy, które są bogate w składniki odżywcze. Można również dodać inne składniki, takie jak suszone owoce lub bakalie, aby urozmaicić smak.

Poziom trudności: średnie
Przygotowanie: 45 min
Ilość porcji: 4+
Udostępnij

Składniki:

  • 1/2 szklanki kakao w proszku
  • 1/4 szklanki miodu lub syropu klonowego
  • 1/4 szklanki masła kokosowego
  • 1/4 szklanki posiekanych orzechów
  • 1/4 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie)
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  • W rondelku podgrzej masło kokosowe na średnim ogniu, aż się rozpuści.
  • Dodaj kakao w proszku, miód lub syrop klonowy, cynamon i sól i mieszaj, aż do połączenia składników.
  • Zdejmij z ognia i dodaj posiekane orzechy.
  • Przełóż masę do foremki do czekolady lub do silikonowej formy do lodów.
  • Wstaw do zamrażalnika na co najmniej 1 godzinę, aż czekolada zastygnie.
  • Wyjmij z foremki i pokrój na kawałki.

Dodaj opinie lub zostaw komentarz.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *