Ratatuja
[yasr_visitor_votes]Ratatouille to długo duszona francuska potrawa, składająca się z warzyw, takich jak bakłażan, cukinia, papryka, cebula, czosnek i pomidory. Te warzywa są duszone na oliwie, aż do uzyskania miękkiej, jednolitej konsystencji, a następnie podawane na ciepło jako samodzielna potrawa lub jako dodatek do mięsa, ryb lub kasz. Ratatouille jest zazwyczaj przygotowywane z prostych i łatwo dostępnych składników, a jego smak jest delikatny, ale jednocześnie bogaty i intensywny. To popularna potrawa we Francji i na świecie, a jej prostota i smak czynią ją idealną do wykwintnego lub prostego posiłku.
Poziom trudności: średnie
Przygotowanie: 45 min
Ilość porcji: 4+
Najnowsze przepisy
Owsianka z borówkami i migdałami
Poziom trudności: łatwe
Przygotowanie: 30 min
Ilość porcji: 1
Dodaj opinie lub zostaw komentarz.